Interview med Tahrir

Nedenstående er et uddrag fra interviewet. Resten kan læses som PDF.

Download elevopgaverne for 7.-9. klasse:Denne tekst er egnet som læsetekst fra 5. klasse og op.

“Islam er nærmest helt klart min ROD. Nogle gange kan jeg godt tænke – hvorfor må de piger alt, når jeg ingenting må? Men når alt føles håbløst, har jeg islam at støtte mig til. Gud skal nok hjælpe mig, når jeg bare tager det stille og roligt. Derfor har jeg selvtillid og VED at det nok skal gå.

Der er mange danske piger, der synes, de skal være smukke, så andre kan lide dem. Men jeg har min Gud til at se mig, og hvis jeg rækker hånden ud, hjælper han mig. Og så har jeg ikke brug for at få at vide, at jeg er smuk og sød og alle de der ting.

Når alt håb føles ude – når man så sætter sig ned og beder, så har man kontakt med vores gud, Allah. Selv om jeg lige har været negativ – når jeg så har bedt, er jeg positiv og ser tingene på en anden måde.

Bøn betyder for mig at have tid til sig selv og være i kontakt med noget, der er større end ALT andet på denne jord.

Danske kvinder kan godt have sex med mænd, de ikke kender. De drikker sig fulde.  Alle arabiske kvinder skal finde den perfekte mand. Jeg synes, det er synd for danske piger, at de trøster sig med sex, druk, stoffer. En muslimsk pige ville aldrig gøre det – hun ville måske sætte sig og bede i stedet for. Jeg har heldigvis nogle rigtig gode venner, som man kan snakke ud med. Selv om min veninde ikke helt forstår mig – så siger hun, hun forstår mig og hun føler med mig, og det føles godt. Jeg kan sagtens føle mig ensom og have det rigtig dårligt. I de situationer ville jeg ønske, jeg var endnu tættere på min Gud og endnu mere troende.”